Centrum Kształcenia Zawodowego Nr 2

Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie

  • Home
  • Pracownia Gastronomiczna
    Nr 1
  • Pracownia Gastronomiczna
    Nr 2
  • Cukiernia
    sklepik
  • Wydarzenia
    u Reja
  • Kulinarna
    Książka Reja

Galeria zdjęć

  • 100 lecie Odzyskania Niepodległości
  • Warszty kuchni molekularnej poprowadził nasz absolwet Mariusz Siwak szef kuchni Hotelu Park

  • Usługi cateringowe
  • Bankiet w Kuratorium Oświaty - wręczenie stypendiów Prezesa Rady Ministrów
  • Dzień Edukacji Narodowej 2015
  • Dzień Edukacji Narodowej 2014
  • Z całego serca polecam - ambasador
  • Dni kultury francuskiej
  • 95 lecie PCK Wolontariat
  • Dziedzictwo Kulinarne Pomorza Zachodniego

Pracownia Gastronomiczna Nr 2

al. 3-go Maja

Pracownią Gastronomiczną Nr 2 kieruje Pani mgr inż. Ewa Koń. Wraz z zespołem nauczycieli zawodu odpowiada za przygotowanie obiadów dla młodzieży głównie z Zespołu Szkół nr 8 oraz konsumentów Miasta Szczecin. Wyroby przygotowywane w pracowni promują szkołę w środowisku lokalnym.

Nasze przepisy

Wiosenne grilowanie Z wiosennymi owocami Bądź fit
Smak tradycji Jesienne wieczory Jesienne inspiracje

Porady eksperta

Białko - ważny składnik pożywienia Czym są węglowodany Sól - dobra czy zła?
Tłuszcz Alergeny w żywności Co to jest E w żywności
Znaczenie trwałości produktu spożywczego Zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dzieci w wieku szkolnym Piramida aktywności fizycznej dla młodzieży
Piramida zdrowego żywienia dla młodzieży Żywieniowa profilaktyka schorzeń okresu młodzieńczego Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej 2016.
Podstawowe zasady prawidłowego żywienia
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NR 2 ZESPOŁU SZKÓŁ NR 6 IM. MIKOŁAJA REJA W SZCZECINIE